La Tinença de Benifassà

Enclavat en un territori fronterer amb Catalunya i Aragó, La Tinença de Benifassà és una xicoteta comarca històrica de la Comunitat Valenciana, que alberga una rica i extraordinària biodiversitat d'espècies de fauna i flora. En aquest singular paratge viuen espècies salvatges en completa llibertat com raboses, senglars o teixons. En les altes penyes nien nombroses aus rapinyarires com l'àguila real o el voltor lleonat, però sens dubte l'animal més representatiu de la Tinença, és la majestuosa cabra hispànica. En flora, els impressionants encinars, les àmplies extensions de boscos de pinedes mixtes de pi albar i negral, fins i tot un xicotet reducte de fajos, fan que en el seu conjunt l'any 2006 va ser declarat Parc Natural de la Tinença de Benifassà, aquest té una extensió de 4,925 hectàrees, que abasta part de les comarques dels Ports i el Baix Maestrat, en terme municipal de Castell de Cabres, La Pobla de Benifassà, Rossell i Vallibona. En la vessant nord de les serres s'estén una selvática frondositat fruit de la convivència del boix amb la falguera i el ginebre. El seu gran valor botànic es completa amb l'abundància de plantes úniques i endèmiques d'aquests llocs. Els xicotets pobles que formen la comarca: La Pobla de Benifassà, Ballestar, Fredes, El Boixar, Coratxà, Castell de Cabres i Bel es troben dispersos per l'abrupte i complex relleu, i en el qual podem trobar també quantioses masies i bancals, fruit de les antigues labors i usos tradicionals que no fan més que acréixer i enriquir l'alt valor patrimonial i cultural del lloc. El Monestir de Santa Maria de Benifassà, les esglésies romàniques, les festes populars, les pintures rupestres de la Cova dels Rossegadors, el poblat iber de la Morranda, l'antic camí dels Maquis, el Jardí de Peter…són importants tresors artístics i culturals plens d'història i llegenda. Per la Tinença recorren multitud de camins i senders, que conviden a caminar i descobrir, per les seues valls i muntanyes, des de les seues poblacions fins als seus racons més espectaculars, com el Salt de Robert, el Portell de l'Infern, el Riu Sénia o l'Embassament d'Ulldecona. 

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de La Pobla de Benifassà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Calle Mayor, 31, Ajuntament de La Pobla de Benifassà, CP: 12599, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).